Dětský den na sv. Antoníčku (21. červen 2008)

posted in: Z akcí | 0

Stojím na autobusové zastávce a čekám na ostatní děcka. Su tu první a už sa moc těším, co dneska zažiju. Vyrážáme totiž na sv. Antoníček – kde sa má konat „Dětský den“. Tak už sa to scházá a je nás dokonca veliká grupa. Nasedáme na speciální bus, který nás doveze až k cíli. Po cestě teda eště nabíráme lidičky z ostatních dědin našého děkanátu. Tu sů veselané, hned naskakujů děcka z Velkej, Kněžduba… Vyjedem ten pořádný kopec a už, už sme tu. Dokonca už nás tu nekdo očevává. Mávajů na nás a volajů. Naši vedoucí už tu sů a už na nás beztak neco narafičili.

No, než sa pustíme do všeckých úkolů a překážek co nás čekajů, aby nám to lepší šlo, tak idem pozdravit našého Pána do kapličky, kde sa už pomáli chystá mša svatá. A dokonca naša schola – šikovné to ženy sa též velmi zapojí do průběhu mše svaté – bo to pořádně rozpaříme při supr písničkách – „Koho včelky chválí“ nebo taky „Kdo stvořil“.

Po mši svaté už na nás vyhuknul jakýsi cirkusák, či kdo to byl!?!?? Jaj, toš to je Karel přeca a prej lesti nechcem s ním předvést vystoupení v cirkusu rednakras. Ale před tím mosíme mět potvrzení, že sme na to šikovní. Tak vyrážáme plnit různé úkoly. Na jedném stanovišti nás prověřuje velký vysmátý klaun – a prej lesti umíme lozit po laně. Toš to byla hračka. Pak to bylo ale horší – měli sme zastřelit bizona lukem, nebo chotit na chůdách, protahovat sa v prolézačkách, skládat dřívka a další různé… nekeré těžké, jiné lehčí – něco sme zmákli hravě, jiné s odranýma ušima. Ale nakonec přeca sme všecko zmákli. Z představení nakonec nebylo nic, protože náš cirkusák bohužel utrpěl zranění, ale dostali sme za odměnu aspoň supr bublifuky a na památku struhátka na tužky.

Spokojení, že sme viděli zase staré známé i nové tváře, zažili spoustu srandy a pohody, naskládali sme sa do busu, šeckým pořádně zamávali a už frčali z antoníčkového kopca dom.

Tak teď už jen velké dík těm, kteří tam s nama vyrazili, smáli sa, těm, kteří to pro nás všecko přichystali a nakonec největší dík našému Pánu, který nad nama držel ochranů ruku.

Tak snad brzo na další také fáň akci ahoj

Krysa 🙂

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments